O Manifestació per la pau ~ ESCOLA ÍTACA, Vilanova i la Geltrú

dilluns, 14 de març de 2022

Manifestació per la pau

Des de l'inici del conflicte entre Rússia i Ucraïna, el tema de la guerra surt cada dia a les nostres aules. Les nenes i els nens no entenen perquè les persones adultes no aconsegueixen resoldre els conflictes de forma pacífica i es pregunten què poden fer per fer costat d'alguna manera a la població que està patint el conflicte armat. 

Quan durant el mes de gener vam començar a treballar les diverses propostes que la comissió de coeducació i resolució pacífica de conflictes va fer arribar als cicles per treballar el DENIP (Dia Escolar de la No-violència i la Pau), es va encetar a les aules de cicle superior un treball de reflexió sobre la despesa armamentista dels estats.

Des del 30 de gener que celebràvem la festa de la pau fins l'inici del conflicte bèl·lic a Ucraïna no ha passat ni un mes. Encara tenim al vestíbul les feines que van fer la canalla per a mostrar la profunda injustícia que suposa qualsevol guerra.

En aquest context, l'alumnat de cicle superior va proposar fer una manifestació per la pau.


Aquesta tarda, l'alumnat de primària de l'escola Ítaca ha sortit al carrer per cridar a favor la de la pau. Nenes i nens han fet pancartes i rètols reivindicatius, amb la paraula pau escrita en diversos idiomes, tants com aules tenim a l'escola: divuit. Les famílies ens han acompanyat per la rambla Arnau de Vilanova fins al col·legi sant Bonaventura i quan hem tornat a l'escola ens hem reunit al pati per a escoltar la paraula pau en diverses llengües i cridar-la ben fort perquè tothom ens pugui sentir. Ens agradaria que la nostra crida entusiasta arribés tan lluny com faci falta per posar fi al terror.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada