O DENIP, Dia Escolar de la No-violència i la Pau ~ ESCOLA ÍTACA, Vilanova i la Geltrú

dijous, 4 de febrer de 2021

DENIP, Dia Escolar de la No-violència i la Pau

El dissabte dia 30 de gener es va commemorar el DENIP, Dia Escolar de la No-violència i la Pau. En el calendari de la nostra escola aquesta és una de les diades de referència, perquè incidim especialment en alguns dels objectius fonamentals del nostre projecte educatiu: educar per la concòrdia, la solidaritat i la resolució pacífica dels conflictes. 


Durant aquesta setmana i la setmana anterior, les nenes i nens dels diversos cicles han portat a terme tota mena d'activitats per a reflexionar sobre els drets humans, la violència i la necessitat del diàleg entre les persones. També han fet ocells de color blanc per omplir el vestíbul de l'escola i recordar de forma simbòlica que és possible un món més just. 

 


Quan parlem de pau, parlem de moltes més coses que l'absència de guerres i conflictes. L'objectiu del DENIP és provocar la reflexió i el debat a les aules, a partir de diferents materials de suport com vídeos o llibres que ens ajuden a entendre que un món millor és possible si tots i totes posem de la nostra part.

Aquests són alguns dels materials que hem utilitzat. A les classes d'infantil, han visionat aquest curtmetratge: For the birds i el conte Formiga.

https://www.youtube.com/watch?v=nYTrIcn4rjg
Les nenes i els nens de cicle inicial han fet una dinàmica a partir de la representació de conflictes, han fet un Bingo de paraules i també han fet debats a partir de dos curtmetratges: el del pont i el de la cigonya i el núvol: 

https://www.youtube.com/watch?v=qyCRn3QQrww

https://www.youtube.com/watch?v=owM3Pf1tufUA cicle mitjà han treballat a partir del curtmetratge Dinner for two

https://www.youtube.com/watch?v=-v2TfMcRlFA&t=117s 


L'alumnat de cicle superior s'ha plantejat què és i què no és la violència a partir de la lectura del conte Juls.
A l'escola Ítaca pensem que aprendre a resoldre els conflictes de forma pacífica és i ha de ser un dels objectius fonamentals de l'educació. El DENIP ens ajuda a recordar-ho, però cal treballar-ho tots i cadascun dels dies de l'any. 
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada