O JoEmQuedoACasa ~ ESCOLA ÍTACA, Vilanova i la Geltrú

dimarts, 17 de març de 2020

JoEmQuedoACasa

Estem vivint un moment excepcional que requereix un gran esforç per part de tota la ciutadania. El tancament de les escoles i l’ordre posterior de confinament per a evitar la propagació del coronavirus ens ha portat a una situació sense precedents i per això, des de l’escola, ens posem en contacte amb vosaltres, per a compartir algunes recomanacions que esperem que us puguin ser útils:

  • Feu pedagogia. Cal que nenes i nens entenguin que quedar-se a casa és un acte de solidaritat i responsabilitat ciutadana. Ens quedem a casa excepcionalment perquè tenim un objectiu comú: frenar l’expansió del coronavirus. Parleu-ne i transmeteu tranquil·litat.
  • En la mesura que us sigui possible, preneu-vos el confinament com una oportunitat per gaudir de la vostra canalla i fer a casa algunes d’aquelles coses que habitualment no teniu temps per fer.
  • Planifiqueu l’horari familiar, tenint en compte les rutines i reservant estones per a tot: les tasques de la llar, els àpats, les tasques escolars, el teletreball, el joc lliure, les pantalles i el descans.
  • Compartiu jocs de taula, experiments, receptes de cuina divertides, manualitats, costures, aficions múltiples. 
  • Poseu a l’abast de nens i nenes, objectes que facilitin el joc i la creativitat: cartrons per fer activitats plàstiques, pasta de sopa per a fer collarets, càpsules de cafè per fer seriacions, paper reutilitzable per a fer papiroflèxia, roba vella per disfressar-se, llençols per fer cabanes,...
  • Escolteu música de tota mena, toqueu instruments si en teniu o feu percussió amb instruments improvisats.
  • Llegiu amb les vostres filles i els vostres fills, compartiu lectures de tota mena i animeu-los a llegir de forma autònoma, una estona cada dia. Comenteu el contingut dels llibres, observeu plegats les il·lustracions, ajudeu-los a aprofundir en el seu significat. 
  • Aprofiteu per treballar hàbits d’ordre i responsabilitat, repartint les tasques de casa entre tota la família: parar i desparar taula, fer els llits, plegar roba, netejar, rentar plats, endreçar. Aquesta és una bona ocasió perquè prenguin consciència de la importància de contribuir a fer la feina entre totes i tots.
  • Procureu que nens i nenes no abusin de tablets, mòbils i consoles. Pacteu horaris i compartiu continguts si és possible. Mireu en família programes de televisió adequats a l’edat de les vostre filles i fills, controleu-ne la qualitat.
  • Seguiu les recomanacions específiques que us han fet arribar les vostres tutores i tutors i el professorat especialista de música i anglès a través de les delegades o del correu de l’escola.

Us facilitem alguns enllaços que us poden donar idees interessants:

https://www.pinterest.es/  podeu trobar activitats per a infantil i primària de totes les àrees, activitats sensorials, manualitats, activitats Montessori. Hi ha moltes idees, per a tots els gustos i criteris.

Us trobem molt a faltar. Seguim treballant perquè aquesta situació no es faci tan feixuga. Esperem que ben aviat l’escola pugui recuperar la seva activitat habitual i la vida torni a la normalitat. Cuideu-vos molt i molt.


0 comentaris:

Publica un comentari