O Formació sobre Biblioteca Escolar ~ ESCOLA ÍTACA, Vilanova i la Geltrú

dilluns, 28 de gener de 2019

Formació sobre Biblioteca Escolar

El darrer dijous 24 de gener, la biblioteca de l'escola Ítaca va rebre la visita d'un nombrós grup de docents que van venir a conèixer el nostre Projecte de Biblioteca Escolar. El Servei Educatiu del Garraf ens va brindar l'oportunitat d'oferir una sessió presencial a tot un grup de mestres de primària i secundària que estan seguint una formació telemàtica sobre biblioteca escolar i promoció lectora.


La Mariló, com a coordinadora de la biblioteca, va exposar els eixos de la competència lectora sobre els quals es recolza el nostre projecte: saber llegir, gust per llegir i llegir per aprendre. D'aquesta manera, vam anar repassant les múltiples propostes que es porten a terme per a dinamitzar la lectura entre l'alumnat, les activitats de formació d'usuaris i usuàries i les diverses iniciatives de promoció i difusió de la pròpia biblioteca.


Entre el grup d'assistents a la xerrada hi havia mestres de primària i professorat de secundària procedents de la comarca del Garraf, de l'Alt i el Baix Penedès i del Baix Llobregat. Alguns i algunes ja són responsables de biblioteques escolars molt dinàmiques. D'altres són professionals amb voluntat d'activar biblioteques d'escoles i instituts que tot just inicien el seu projecte o que es plantegen la necessitat de promoure activitats d'animació lectora. 


També hi havia algunes de les mestres que formen part del grup de treball de Literatura Infantil i Juvenil del Garraf i la seva coordinadora, la Dolors Bundó, que va intervenir per a exposar la tasca en xarxa que es fa des d'aquest grup i la col·laboració específica que el grup rep per part de la Veri Pena de la llibreria La Mulassa de Vilanova i la Geltrú. El Pla d'Animació Lectora de les biblioteques públiques és una altra d'aquestes activitats en xarxa que contribueixen a la promoció lectora.


Entre les persones assistents es va establir un petit debat sobre el potencial que tenen les biblioteques escolars en l'adquisició dels hàbits lectors i sobre la necessitat d'implicació per part dels equips directius dels centres i la pròpia administració. Malauradament, encara hi ha centres on la biblioteca no és res més que un magatzem de llibres vells que mai no es mira ningú. Per això, valorem molt positivament l'oportunitat que des del Servei Educatiu del Garraf se'ns va oferir de difondre la feina que es fa i d'intercanviar idees i inquietuds per a dinamitzar iniciatives noves. Agraïm la participació de totes les persones assistents i molt especialment la presència a l'acte de la Rosa Anton, responsable de biblioteques escolars dels serveis educatius de Barcelona comarques. Esperem que la sessió fos profitosa per a tothom.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada