O Dia Escolar per la No-violència i la Pau 2019 ~ ESCOLA ÍTACA, Vilanova i la Geltrú

dijous, 31 de gener de 2019

Dia Escolar per la No-violència i la Pau 2019


Aquest any el centre de treball del DENIP (Dia Escolar de la No-violència i la Pau) s’ha fet a l’entorn de la venda d’armes i el seu comerç per tota la implicació que tenen en els conflictes bèlics i també en altres situacions de la vida quotidiana, com ara els diferents casos que hi ha hagut en els EUA, on les armes de petit calibre estan a disposició de qualsevol persona.


A Cicle Infantil, s’han passat alguns vídeos, com “Balablok” per parlar després sobre les joguines bèl·liques que tenen a casa. També hem vist el conte “Una mà d’equilibristes” per comentar algunes de les conseqüències d’una guerra.

A Cicle Inicial, s’ha llegit el conte “El Canó de la Pau” i a partir d’aquí, s’han realitzat algunes creacions plàstiques que podeu veure al vestíbul.

A Cicle Mig, s’ha treballat a partir del conte “Començar” de Paula Carballeira per reflexionar sobre la devastació d’una guerra.

A Cicle Superior el treball ha sorgit a partir de la lectura d’articles sobre comerç d’armes, fires armamentístiques i els orígens i conseqüències de la guerra.


El dimecres 30 de gener per la tarda vam fer un acte col.lectiu al gimnàs on ens vam reunir 
per a llegir el manifest d'aquest any i compartir els missatges de pau de cada classe i 
de les famílies. Les tres lletres de la paraula pau estaven fragmentades en diverses parts 
on cada grup va dibuixar les armes que volem fer desaparèixer. Quan les 
persones que representaven cada grup pujaven a l'escenari, giràvem el dibuix 
i l'enganxàvem sobre la lletra corresponent fins a completar el puzle de la P, la A 
i la U. Per a tancar l'acte, vam cantar la cançó “Somnis d’infant” de Tomás González.
  

   

  

MANIFEST DENIP 2019
En un món en què les violències, les injustícies i les guerres, formen part de la vida de moltes persones arreu del planeta, l'alumnat, les famílies i el professorat de l'escola ÍTACA volem manifestar que:
  • La guerra és una tragèdia per a tothom. Implica la pèrdua de vides, de llars, de recursos, la devastació de boscos, pobles, ciutats i tot el seu entorn.
  • La inversió econòmica que suposa la compra d’armes resta la possibilitat d’obtenir més recursos per altres àmbits com l’educació, la sanitat...
  • És urgent desarmar el món per tal de poder resoldre els conflictes de forma pacífica.
  • Les armes mai no han solucionat cap conflicte sinó que acaben per augmentar la violència. El fet de tenir armes a casa no fa una societat més segura, tot el contrari.
  • Totes les persones som responsables que el món sigui cada dia més just, més pacífic i més segur. És un desig que es pot fer possible si treballem conjuntament, si cada dia fem una passa cap endavant per aconseguir-ho.
  • La pau es construeix des dels detalls més petits, com no insultar, no barallar-nos, i sobretot, posar la paraula per damunt de les baralles i l'agressivitat. Aquestes petites passes per construir la pau són les que totes i tos podem fer a casa, a l'escola i al carrer.
  • La violència genera més violència i sempre acaba fent-nos mal.
És per tot això que...VOLEM UN MÓN SENSE ARMES.
Les armes no eduquen, les armes maten!
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada