O Setmana de la ciència ~ ESCOLA ÍTACA, Vilanova i la Geltrú

diumenge, 18 de novembre de 2018

Setmana de la ciència

Durant la setmana de la ciència, moltes escoles i instituts organitzen activitats diverses amb l'objectiu de despertar i potenciar l'interès d'infants i joves per la ciència i la tecnologia. En aquest marc, l'aula de ciència de la nostra escola va obrir les seves portes dijous passat per a compartir amb alumnes, famílies i mestres alguns experiments preparats per les nenes i nens de 6è, especialment per a l'ocasió.


Els experiments van ser d'allò més variats. Amb el primer experiment vam poder comprovar la diferència de densitat entre l'aigua, l'oli, la glicerina i la mel, ja que que quan tires un ou en un got ple d'un d'aquests líquids a vegades sura i a vegades s'enfonsa.


Un altre dels experiments posava en qüestió la viscositat dels diferents líquids quan relliscaven per una rampa. Les nenes i els nens de segon van haver d'observar el comportament de cada líquid en un pla inclinat i van haver cronometrar el temps que trigaven en desplaçar-se per la rampa.
Què pesa més: el gel o l'aigua calenta? Voluntaris i voluntàries de 3r van poder comprovar com la temperatura condiciona diferències de densitat en la matèria.


Finalment, l'experiment que més va impressionar tot el públic va ser el dels refrescs. L'alumnat de 6è va convidar a una colla de nens i nenes a pesar en una balança la quantitat exacta de grams que porten algunes de les begudes més populars. Increïble! Tot plegat va servir per fer una reflexió sobre les conseqüències negatives que el consum excessiu de sucre pot tenir en la salut de les persones.


Agraïm aquesta iniciativa de l'alumnat de 6è i de la Mar, la mestra de l'aula de ciències, que ha contribuït a despertar la curiositat científica de les nenes i els nens de l'escola, així com també agraïm la presència d'aquelles famílies que ens van poder acompanyar.
 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada