O Festa de la música ~ ESCOLA ÍTACA, Vilanova i la Geltrú

divendres, 23 de novembre de 2018

Festa de la música

Aquest any hem volgut recuperar la celebració del dia de la música i per aquest motiu hem fet diverses activitats al llarg del dia 22 de novembre. Al matí alguns grups han ballat danses populars al gimnàs de l'escola i també hem tingut un concert de flauta per part de les dues classes de quart. Al migdia, durant l'horari de menjador, també hi ha hagut diversos grups d'alumnes que han preparat actuacions de música i ball per a aquelles famílies que han pogut venir.Durant la tarda, l'escola ha aplegat una colla molt important d'alumnes, ex-alumnes i famílies que han vingut a tocar diversos instruments, a cantar i a ballar. Per això, hem habilitat sis escenaris diferents on s'agrupaven els artistes i les artistes en vàries modalitats. La resta d'alumnes i mestres de l'escola s'han anat desplaçant d'un espai a l'altre per a poder gaudir de l'extensa oferta musical que s'ha concentrat a la nostra escola.


L'espai 1, la biblioteca, ha estat l'escenari dels instruments de vent: la Mila ha tocat la corneta, el Bernat ha tocat el saxo, l'Elsa, el flabiol i el tamborí, i el Pere, que és avi del Gerard i la Júlia, el Clarinet.


A l'espai 2, al vestíbul, hem gaudit d'un grup de corda fregada: el César ha tocat el contrabaix, l'Arlette, l'Aniol i el Jordi, que és ex-alumne, han tocat el violoncel i l'Eneida i l'Àlex han tocat el violí. Els ha acompanyat l'Eva, la seva professora d'instrument del conservatori, que és mare de l'Arlette i la Claire.A l'espai 3, al gimnàs, hem tingut un grup ben nombrós de balladores i balladors de flamenc i sevillanes que també han vingut amb la seva professora que es diu Maria i és la mare del Juan. Fins i tot i havia dues ex-alumnes, la Dàlia i la Carmen, que acompanyaven la Daniela, el Sebas, el Juan, la Iveth, l'Alba i Laia.A l'espai 4, la sala de psicomotricitat, hem ajuntat els teclats i la percussió: l'Anastàsia, la seva mare que es diu Ana, el Tomàs, la Júlia, la Valèria i l'Ona han tocat el piano. El Biel, el Tabal, el Roc, el Djembé, el Pablo i l'Adam, el bombo, la Martina, les castanyoles i la Gala, la bateria i el xilòfon.


A l'espai 5, una aula d'infantil, s'han concentrat les guitarres: el Dani, el Dídac i l'Eric. Els han acompanyat el Nico, pare del Martí i l'avi de la Carla. També ha cantat la Mònica, mare de la Carla.A l'espai 6, a l'entrada d'infantil, també hem tingut una colla de guitarres i una cantant, la Lola, mare del César i la Júlia. L'Èric, el Tomás i l'Esther han tocat la guitarra, el Domingo, pare de l'Eloi i la Judith, ha tocat i ha cantat.


Ens emociona saber que a l'escola hi ha tantes nenes i nens amb inquietud musical i tantes famílies que els fan costat. Amb la música eduquem la veu, el ritme, el gust estètic, la imaginació, l'expressió i la cohesió social. Esperem que aquest dia dedicat a la música serveixi per a sensibilitzar el nostre alumnat sobre la importància que té i les vivències tan particulars que ens pot proporcionar. Des d'aquí agraïm molt sincerament la col·laboració de totes aquelles persones que amb la seva aportació han fet possible aquesta festa.

0 comentaris:

Publica un comentari