O Iniciació a l'escalada ~ ESCOLA ÍTACA, Vilanova i la Geltrú

diumenge, 13 de maig de 2018

Iniciació a l'escalada

Com ja sabeu, gràcies a l'AMPA i a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, des del curs passat tenim unes instal·lacions noves al pati de l'escola per a què les nenes i els nens puguin practicar l'escalada: el búlder i el rocòdrom.


Com que el búlder permet escalar en horitzontal i no requereix els materials de protecció propis de l'escalada. ha passat a formar part de tot el ventall d'activitats habituals del nostre projecte de "Pati tranquil" per a diversificar les opcions de joc a les estones d'esbarjo.


 Per a practicar en el rocòdrom, en canvi, cal l'ajuda de personal tècnic i la utilització de cordes, arnés i cascs. Aquest darrer mes d'abril, gràcies a la col·laboració de l'Agrupació excursionista Talaia, hem comptat amb monitoratge especialitzat per a fer diverses sessions d'iniciació a l'escalada amb l'alumnat de 5è i de 6è, dins l'àmbit d'educació física. Les nenes i els nens han pogut escalar fins la part més alta del rocòdrom. L'escalada és una pràctica esportiva molt complerta que estimula les habilitats motrius i el creixement personal. Tant a l'ascensió com a la baixada, la canalla s'enfronta a reptes i a situacions de dificultat davant de les quals cal prendre decisions que ajuden a augmentar la seva confiança i la seva destresa física de manera que l'autoestima se'n surt reforçada. A més, el fet de poder-la practicar de forma socialitzada la fa més estimulant i divertida. Malgrat que només hem fet una presa de contacte, els nens i nenes han valorat molt positivament aquesta activitat. Esperem poder propiciar noves oportunitats de practicar-la.
Agraïm la col·laboració del monitoratge de l'Agrupació excursionista Talaia amb la nostra escola i molt especialment la implicació del Toni Castelló que és l'escalador que ha liderat aquesta activitat i que ha aconseguit el recolzament econòmic de la regidoria d'esports de l'Ajuntament de Vilanova pel que fa al material imprescindible. Des d'aquí també els donem les gràcies. 


Tanmateix, us recordem que el diumenge vinent dia 20 de maig, dins del programa d'esports en família del pati obert, s'organitza una activitat gratuïta d'escalada al rocòdrom de l'escola on tots i totes hi sou convidats. No us ho perdeu!0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada