O Una estrella que mai ningú hagués vist abans ~ ESCOLA ÍTACA, Vilanova i la Geltrú

dimecres, 25 d’abril de 2018

Una estrella que mai ningú hagués vist abans

Entre els diversos actes relacionats amb la festa de sant Jordi, hem rebut un any més la visita a la nostra escola de l'actriu i narradora Jordina Biosca. Aquest cop hem aplegat tot l'alumnat de cicle mitjà i cicle superior per a gaudir d'un recull de texts en prosa i en vers sota el nom d' Una estrella que mai ningú hagués vist abans.

 Acompanyada del so de la guitarra d'en David García Aparicio, la Jordina només utilitza la paraula i el gest per a atrapar el públic amb cadascuna de les històries que narra. Música i text es complementen de forma admirable.


La selecció de texts d'aquest espectacle barreja alguns clàssics amb la literatura popular de tradició oral. Hem pogut escoltar:
  • L'estrella de mai ningú hagués vist abans.
  • La Perla (conte de Mercè Rodoreda procedent del llibre La meva Cristina i altres contes)
  • Poema de la pilota (Joana Raspall)
  • Poema dels grills (Enric Larreula)
  • En Jan i la mongetera màgica (Roald Dahl)
  • Anècdota personal d'en Carles i en Roger
  • Annanké (conte tradicional inuit)


Els relats de la Jordina estan carregats de força narrativa. Sovint ens mostren la crueltat o el dolor amb tota la seva brutalitat, però també ens acosten l'humor, la ironia i la tendresa. Per això ens conmouen, ens emocionen, ens trasbalsen, ens sacsegen i mai no ens deixen indiferents. La capacitat expressiva de la Jordina es complementa amb la guitarra del David, establint un diàleg de veu i música que capta l'atenció de nens i nenes des del primer moment.Algunes nenes i nens de 3r van expressar d'aquesta manera la seva opinió sobre l'espectacle: 
"Em va agradar molt perquè ella ho sentia molt per dins, era una passió que sentia, es notava que li agradava molt el que estava fent".
"Posava molt d'esforç en explicar el conte perquè l'entenguéssim". 
"M'ho imaginava per dintre, els contes eren una meravella".
"Em va fer sentir intriga i emoció!"


I per acabar, la Jordina ens va fer repetir el Conjur per mirar d'aprovar sense estudiar de Josep Maria Sala-Valldaura. Un moment de distensió i crits, després de tantes emocions viscudes... 
Gràcies Jordina!

0 comentaris:

Publica un comentari