O Sant Jordi 2018 i guia de lectura ~ ESCOLA ÍTACA, Vilanova i la Geltrú

dimecres, 18 d’abril de 2018

Sant Jordi 2018 i guia de lecturaBenvolgudes famílies, us volem informar sobre les activitats que ja hem començat a fer i que farem al voltant de la lectura, els llibres i la diada de Sant Jordi:
 

 
 - Dijous 19 d’abril: Activitat d’animació lectora per a . José Ignacio Valenzuela, autor d’origen xilè, fa la presentació del seu llibre La iaia no hi toca a la biblioteca (a l'Armand Cardona.).

- Divendres 20 d’abril a les 3:30: mares i pares de l’escola representen Sant Jordi a la cova del drac, per a l’alumnat d’educació infantil, cicle inicial i 3r.

- Divendres 20 abril a les 11:30, taller d’animació lectora per 3r sobre Shola y los leones de Bernardo Atxaga.

- Dilluns 23 d’abril: Actes principals de celebració de la Diada de Sant Jordi:
          o A les 9:30, novena edició dels Jocs Florals de l’Escola Ítaca. Aquest any dedicarem l’acte a la poeta i traductora catalana Montserrat Abelló i Soler, en motiu del centenari del seu naixement.

          o Després d’esmorzar, farem la marató de lectura: cadascú ha de portar un conte de casa seva perquè els seus companys i companyes el puguin veure i llegir (cal que el conte porti escrit el nom i el curs
del nen o nena que l’ha portat).

         o Al llarg de la tarda, esperem rebre la visita d’àvies, avis, familiars de l’alumnat i ex-alumnes de l’escola que ens expliquin contes per totes les classes. Animeu-vos a participar!

          o L’alumnat de 6è, amb l’ajuda de les seves famílies, tindrà obertes dues paradetes al llarg de tot el dia on es vendran llibres i roses per recollir diners per la seva festa de final de curs: una paradeta a la
porta principal i l’altra a l’entrada d’infantil.

- Dimarts 24 d’abril a les 9:30: Jordina Biosca ens oferirà un espectacle per a veu i guitarra anomenat "Una estrella que mai ningú hagués vist abans" per a l’alumnat de cicle mitjà i cicle superior.

- Dijous 26 d’abril a les 16:45: els nens i nenes de l’extraescolar de teatre llegiran la llegenda de sant Jordi.

- Divendres 27 d’abril: teatre en anglès per a tota l’escola: Excalibur i The sleeping beauty.

- Divendres 27 abril  a les 16:45: Hora del conte en àrab, Jamila Alhssani (mare de la Salma de 2n).

- Divendres 4 de maig a les 9:15: 4t rebrà la visita a la biblioteca de l’escriptor i crític literari Pep Molist.

- La setmana següent a la diada de Sant Jordi, l’alumnat de 5è passarà per totes les classes, des de P3 fins a 2n, a representar la setmana del 23 al 27 d’abril, el vestíbul de l’escola seva versió particular d’alguns contes populars.

- Durant tota la setmana el vestíbul de l'escola acollirà l’exposició de dracs, castells i roses elaborats per l’alumnat amb l’ajuda de les seves famílies.

- Estem recollint fotos pel mural d’aquest any: llibreries i biblioteques que ens agraden. Volem reunir el màxim de fotografies de nenes, nens, mares, pares, àvies, avis i parents davant de la façana, l’aparador o la prestatgeria d’alguna biblioteca o llibreria. La vostra de casa, per exemple! Omplirem tot el suro!


Aprofitem per fer-vos arribar la guia de lectures recomanades d'aquest Sant Jordi 2018

https://drive.google.com/file/d/0Bw-xoAQXVsWVZTBkMVZJQlNfNGhmNlVuNUxzM3RpRWJTN3E4/view?usp=sharing
Bona Diada de Sant Jordi a tothom!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada