O Dia de la Pau. Fem créixer l'arbre dels desitjos! ~ ESCOLA ÍTACA, Vilanova i la Geltrú

dimecres, 31 de gener de 2018

Dia de la Pau. Fem créixer l'arbre dels desitjos!

Un any més aquest dimarts 30 de gener ens hem trobat famílies, mestres, nens i nenes al pati de l'escola per a celebrar el DENIP, el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. Durant els darrers dies, hem portat a terme diverses activitats relacionades amb els Moviments de resistència no violenta dirigits per dones. Per aquest motiu els grups d'infantil, de cicle inicial i de 3r han treballat sobre dones que han estat premis Nobel de la Pau i les classes de 4t, 5è i 6è ho han fet sobre els següents moviments: WILP (Women's International League for Peace and Freedom), Dones de Negre i les dones de la Plaza de Mayo. Alguns dels treballs realitzats els podeu veure al vestíbul de l'escola.


Vestint la tradicional samarreta blanca, hem fet un acte simbòlic al pati de l'escola en el qual cada classe ha formulat un desig de pau que hem penjat a les branques d'una morera. Les famílies també han aportat el seu desig de pau i tot seguit la Vicky Moreno, mestra jubilada de l'escola, ha llegit el manifest que us adjuntem. Esperem que entre tots i totes fem créixer l'arbre dels desitjos!

Manifest del Dia Escolar de la No-violència
ENTRE EL DESIG I L’ESPERANÇA

Davant un temps tan convuls com el que estem vivint en aquests moments, des de l’Escola Ítaca volem deixar clara la importància que li donem al diàleg i a les paraules per sobre de qualsevol ingerència agressiva, sigui verbal o sigui física.

Les mestres i els mestres de la nostra escola sempre hem treballat pels valors coeducatius, per conciliar i no pas per contrarestar, hem optat per les paraules i el respecte, en tots els àmbits de la quotidianitat de les aules i de alumnat.

  • Conscients de tota aquesta adversitat amb la que ara ens trobem, com a professionals de l'educació, proposem:
  • Continuar treballant per la millor manera de cohesionar el nostre alumnat, sigui quina sigui la seva procedència.
  • Continuar aportant amb la nostra feina les eines i recursos per eradicar qualsevol tipus de violències.
  • Continuar recolzant les accions que facin possible un món més just.
  • Continuar donant resposta a les injustícies: pel que fa a les persones refugiades, pel que fa a les nenes i nens que s’han quedat sense sostre (país), sense família, sense res!!!
  • Fer un clam ben gran contra les guerres. 

Sabem que tot plegat forma part d'un desig
però és un desig carregat d’esperança!


Professorat de l’escola Itaca.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada