O Ferran Salmurri i l'educació en la felicitat ~ ESCOLA ÍTACA, Vilanova i la Geltrú

diumenge, 21 de maig de 2017

Ferran Salmurri i l'educació en la felicitat

L'educació emocional és un dels pilars del nostre projecte educatiu i, per aquest motiu, el darrer dijous 18 de maig vam voler convidar el reconegut psicòleg clínic Ferran Salmurri perquè ens oferís la seva manera particular d'enfocar el tema.Segons aquest autor, la felicitat és l'objectiu universal de l'ésser humà. I és possible aprendre a ser feliç. Ser feliç vol dir sentir bé amb una mateixa, o amb un mateix, i això ens ha de conduir a treballar per a tenir el mínim de sentiments i emocions negatives i el màxim de positives. Per aprendre a ser feliç cal practicar i aprendre a identificar les emocions negatives per a poder foragitar-les, relativitzant i generant aquells sentiments que ens fan sentir millor. Aprendre a ser feliç és una manera de viure, una actitud davant la vida.
Si som allò que practiquem i el que volem és ser feliços, haurem d'exercitar un seguit d'estratègies per a assolir el nostre objectiu. Salmurri ha destacat la necessitat de treballar l'autoestima, de millorar la nostra habilitat per a controlar la conducta, d'assolir un major el control emocional i d'aprendre a comunicar-se de forma assertiva amb les altres persones.

Agraïm la presència d'en Ferran Salmurri a la nostra escola i la seva xerrada tan estimulant que ha obert un espai molt necessari per a la reflexió sobre la nostra tasca educadora i sobre la pròpia manera d'enfocar la vida. Portar a terme les directrius que ens ha facilitat no sembla una tasca fàcil, però en tot cas és una tasca del tot recomanable. L'objectiu que ens proposem és la felicitat.

Igualment agraïm la col·laboració de l'AMPA i la presència de totes les persones que han assistit a l'acte.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada