O Sant Jordi 2017 ~ ESCOLA ÍTACA, Vilanova i la Geltrú

dimecres, 19 d’abril de 2017

Sant Jordi 2017

Benvolgudes famílies, us volem informar sobre les activitats que ja hem començat a fer i que farem al voltant de la diada de Sant Jordi:

- Dijous 30 de març: L’escola ha participat als quarts de final del XIII Certamen de Lectura en veu Alta, a l’Auditori de Vilafranca en la categoria de grumets vermells i grumets verds.

- Dijous 20 d’abril: a l’hora del conte de la biblioteca no pot faltar la llegenda de Sant Jordi. Aquest any  l’Ignasi, pare de la Guisla i de l’Aniol, ens explicarà les versions del drac, de la princesa i del cavaller.

- Divendres 21 d’abril: Actes principals de celebració de la Diada de Sant Jordi:

A les 9:30, vuitena edició dels Jocs Florals de l’Escola Ítaca.

Després d’esmorzar, farem la marató de lectura: cadascú ha de portar un conte de casa seva perquè els seus companys i companyes el puguin veure i llegir (cal que el conte porti escrit el nom i el curs del nen o nena que l’ha portat).

Al llarg de la tarda, esperem rebre la visita d’àvies, avis, familiars de l’alumnat i ex-alumnes de l’escola que ens expliquin contes per totes les classes. Animeu-vos a participar!

L’alumnat de 6è, amb l’ajuda de les seves famílies, tindrà obertes dues paradetes al llarg de tot el dia on es vendran llibres i altres objectes per recollir diners per la seva festa de final de curs: una paradeta a la porta principal i l’altra a l’entrada d’infantil.

- Dijous 27 d’abril: a l’hora del conte de la biblioteca, la Montserrat Balada ens explicarà El ratolí Pérez, llibre publicat pel Cep i la Nansa.

- Dijous 4 de maig: la contacontes Rosa Fité farà tastets de poesia al gimnàs de l’escola per a l’alumnat de CI.

- Dilluns 8 de maig: al gimnàs de l’escola, la Jordina Biosca ens oferirà dos dels seus espectacles. Per a l’alumnat de 3r i 4t explicarà el conte de En Jack i ella, la més bella i per a l’alumnat de 5è i 6è ens recitarà poesia gamberra amb el seu Conjur per mirar d’aprovar sense estudiar i altres poemes que fan servei.

Les dues classes de segon han participat a l’activitat Fem un conte per Sant Jordi, organitzada pel CRP del Garraf. Si en voleu veure el resultat el trobareu en aquest enllaç: http://contesantjordi.wikispaces.com


La setmana següent a la diada de  Sant Jordi, l’alumnat de 5è passarà per totes les classes, des de P3 fins a 2n, a representar la seva versió particular d’alguns contes populars.

Durant tota la setmana del 18 al 21 d’abril, el vestíbul de l’escola acollirà l’exposició de dracs, castells i roses elaborats per l’alumnat amb la col•laboració de les seves famílies.


Hem començat a recollir fotos pel mural d’aquest any: Llibres que ens fan riure i llibres que ens fan plorar. Volem reunir el màxim de fotografies de nenes, nens, mares, pares, àvies, avis i parents mostrant la coberta d’un llibre que us hagi fet riure o plorar o les dues coses. No hi podeu faltar!

Bona Diada de Sant Jordi a tothom!


0 comentaris:

Publica un comentari