O Activitats al voltant de la diada de Sant Jordi 2016 ~ ESCOLA ÍTACA, Vilanova i la Geltrú

dimarts, 19 d’abril de 2016

Activitats al voltant de la diada de Sant Jordi 2016

Benvolgudes famílies:

Us volem informar sobre les activitats que ja hem començat a fer al voltant de la diada de Sant Jordi 2016:

- Dijous 14 d’abril: les classes de quart van rebre la visita de l’escriptor català Miquel Desclot, autor de nombrosos llibres de literatura infantil i juvenil, entre els quals destaquem el recull de poemes infantils: "Bestiolari de la Clara" , que l’alumnat ha estat llegint. Si voleu veure el reportatge que en va fer el Canal Blau, reproduïu el següent vídeo:
 - Dimecres 20 d’abril: al gimnàs de l’escola, la Jordina Biosca explicarà a l’alumnat de 5è i 6è la seva pròpia versió de "Els Culdolla", un dels llibres del reconegut escriptor Roald Dahl. Com ja sabeu, aquest any es commemora el centenari del seu naixement i a l’escola li volem retre el nostre particular homenatge.

- Dijous 21 d’abril: al gimnàs de l’escola, la Jordina Biosca explicarà a l’alumnat de 3r i 4t alguns episodis dels llibres "La meravellosa medecina d’en Jordi "i " Les bruixes ", tots dos també d’en Roald Dahl.

- Divendres 22 d’abril: Jocs Florals, vigília de la Diada de Sant Jordi
  • A les 9:30, setena edició dels Jocs Florals de l’Escola Ítaca.
  • Després d’esmorzar, farem la marató de lectura: cadascú ha de portar un conte de casa seva perquè els seus companys i companyes el puguin veure i llegir (cal que el conte porti escrit el nom i el curs del nen o nena que l’ha portat).
  • L’alumnat de 6è, amb l’ajuda de les seves famílies, tindrà obertes dues paradetes al llarg de tot el dia on es vendran llibres i altres objectes per recollir diners per la seva festa de final de curs: una paradeta a la porta principal i l’altra a l’entrada d’infantil.
- Dijous 28 d’abril: a l’hora del conte de la biblioteca no pot faltar la llegenda de Sant Jordi. Aquest any ens l’explicarà el Miguel, pare de l’Iván de P4 B.

- Dimarts 10 de maig: la contacontes Rosa Fité farà uns tastets de poesia al gimnàs de l’escola per l’alumnat de 1r i 2n.

- Dijous 19 de maig: l’escriptor Ricardo Alcántara vindrà a presentar el seu nou llibre a 2n: L’ós que volia deixar de ser petit.

Les dues classes de segon han participat a l’activitat Fem un conte per Sant Jordi, organitzada pel CRP del Garraf. Si en voleu veure el resultat cliqueu a la imatge: 

http://contesantjordi.wikispaces.com

  • El conte de 2n A correspon a: Nº 27 (inici), Nº 28 (nus), Nº 29 (desenllaç).
  • El conte de 2n B correspon a: Nº 35 (inici), Nº 33 (nus), Nº 34 (desenllaç).La setmana següent a la diada de  Sant Jordi, l’alumnat de 5è passarà per totes les classes, des de P3 fins a 2n a, representar la seva versió particular d’alguns contes populars.

Durant tota la setmana del 18 al 22 d’abril, el vestíbul de l’escola acollirà l’exposició de dracs, castells i roses elaborats per l’alumnat amb la col•laboració de les seves famílies.

El mural Lectura en família que hem penjat al vestíbul amb fotografies de nenes, nens, mares, pares, àvies, avis i parents mostrant la coberta d’un dels seus llibres preferits està essent un èxit. Encara podeu portar les vostres fotos. Volem que no hi falti ningú!

Bona Diada de Sant Jordi a tothom!

0 comentaris:

Publica un comentari