O 8 de març. Dia de la dona ~ ESCOLA ÍTACA, Vilanova i la Geltrú

divendres, 11 de març de 2016

8 de març. Dia de la dona

Com cada curs, a la nostra escola hem commemorat el 8 de març, dia de la dona. Cada nivell ha buscat informació sobra la feina i la vida d'una dona rellevant en la seva disciplina: escriptores, il·lustradores, poetesses, compositores, científiques,... Posteriorment, s'ha parat una gran taula al vestíbul amb tot de tovalles elaborades amb les fotografies i les dades recollides sobre cadascuna d'aquestes dones que han contribuït amb la seva tasca professional a lluitar per la veritable igualtat d'oportunitats.
La nostra exposició està inspirada en la instal·lació de l'artista feminista Judy Chicago: The Dinner Party, que representa la història simbòlica de la dona a la civilització occidental, amb 39 serveis disposats al llarg d'una taula triangular. Cada servei és un homenatge a una dona cèlebre.


El mateix 8 de març els nens i nenes de 5è han estat convidats a les 12 per la regidoria de Convivència i Equitat per participar en l'acte dedicat a les dones i la música, on s'ha fet la lectura d'un manifest commemoratiu a càrrec de Xesca Fort.
L'alumnat de l'escola també ha llegit un manifest preparat per l'ocasió, que ha estat llegit per un grupet de nens i nenes.


Entre les diverses activitats que hem portat a terme al llarg de la setmana., l'alumnat de P5 ha rebut la visita de la il·lustradora local Glòria Fort, autora de molts dels dibuixos que omplen alguns llibres infantils i especialment famosa per ser la creadora de la Ratoliva. La Glòria s'ha mostrat molt contenta de formar part de la nostra exposició.Aquí podeu llegir el manifest:

" EL NOSTRE MANIFEST DEL 8 DE MARÇ DEL 2016

Des de la nostra escola, aquest 8 de Març volem recordar les dones OBLIDADES. Oblidades en tant que s’han ocultat les seves aportacions  i contribucions a la nostra vida, a la nostra societat, a la història. Oblidades  perquè se les ha invisibilitzat  i per això no les hem pogut conèixer. I nosaltres creiem que això no està bé, que tothom hauria de poder saber quines són aquestes DONES OBLIDADES.
Per això des de l’Escola Ítaca, hem anat descobrint, recordant i visibilitzant aquestes  dones OBLIDADES.  Dones que des dels diferents àmbits de la seva vida, experiències i vivències han estat veritables protagonistes. DONES que van desobeir i es van enfrontar, amb tot allò que era suposadament el correcte, allò que anava en contra d’elles mateixes per defensar les seves idees
DONES OBLIDADEES: però que nosaltres volem fer presents. Per donar-les tot el seu protagonisme i tot el seu reconeixement per la seva feina .
Però també, avui 8 de Març: volem dedicarà quest dia a les nostres,: MARES, COSINES, GERMANES, TIETES, ÀVIES, AMIGUES, …., QUE ES PREOCUPEN PER NOSALTRES,  QUE EN TENEN CURA DE NOSALTRES...QUE ENS ESTIMEN  I ENS ACOMPANYEN  AL LLARG DE LA NOSTRA VIDA!
Avui, però volem dedicar un especial recordatori a les DONES i LA MÚSICA.  Les dones que han treballat al llarg de la història com a compositores, instrumentistes vocalistes....
AQUESTA ÉS LA NOSTRA CONTRIBUCIÓ PER AQUEST 8 DE MARÇ. Recordar-les i reconèixer el seu treball.

Alumnat de cinquè de l’Escola Ítaca de Vilanova i la Geltrú.  "

0 comentaris:

Publica un comentari