O Educar els nens i les nenes per a la felicitat ~ ESCOLA ÍTACA, Vilanova i la Geltrú

dijous, 29 d’octubre de 2015

Educar els nens i les nenes per a la felicitat

El darrer dimarts 27 d'octubre vam rebre una xerrada del tot interessant per part del Daniel Gabarró, al gimnàs de l'escola. Aquest mestre i psicopedagog va donar algunes orientacions a les famílies i al professorat per a educar els nens i nenes per a la felicitat. 

Ser mare o ser pare significa estar disposat a acollir el teu fill o la teva filla tal com sigui, buscant al màxim el seu bé, però també el teu. En conseqüència, ens hem de relacionar amb les nenes i els nens a partir de les seves necessitats i no de les seves exigències. Per poder establir vincles positius cal passar temps junts, posar límits i expressar de totes les maneres possibles el nostre amor.


El Daniel Gabarró també ens va parlar d'alguns errors clàssics de l'educació i ens va donar receptes específiques per a tractar les rebequeries i els secrets. Finalment, ens va recordar la necessitat de tractar de forma diferenciada l'educació de les nenes i la dels nens, un tema molt sensible a la nostra escola ja que connecta directament amb el nostre projecte de coeducació. Segons el conferenciant, la formació de les nenes i la formació dels nens han de posar l'accent en qüestions diferenciades, doncs a nivell social reben unes pressions específiques segons el rol que culturalment tenim associat a cadascun dels sexes. Cal que ensenyem als nens a expressar i a recuperar les seves emocions, recordant-los a tothota que la violència només pertany als fracassats. A les nenes, en canvi, els cal aprendre a renunciar a la bellesa i a l'amor romàntic com a objectius prioritaris del seu desenvolupament.

La xerrada va resultar del tot interessant i va introduir molts elements per a la reflexió sobre la tasca educativa tant de les famílies com del professorat. Us recomanem una visita al web del Daniel Gabarró, doncs recull un seguit de vídeos orientatius sobre diverses qüestions que us poden ajudar en la vostra feina diària com a mares i com a pares:


  

0 comentaris:

Publica un comentari