O MENJADOR ~ ESCOLA ÍTACA, Vilanova i la Geltrú

dimecres, 5 de febrer de 2014

MENJADOR

El nostre servei de menjador  pretén oferir àpats sans i equilibrats, elaborats a la nostra pròpia cuina de manera tradicional, així com  contribuir a l’adquisició d’uns bons hàbits alimentaris, higiènics i de convivència. Fem una programació mensual dels àpats amb productes de temporada, intentant que alguns siguin de proximitat i tenim en compte les festivitats que tenen menjars especials: nadal, dijous gras,...

Fem dinars mensuals per les famílies  que vulguin tastar el menjar de l’escola i els entreguem el menú perquè  el tinguin en compte a l’hora de fer el sopar. 

La responsable del menjador està a l’escola cada dia de 9 a 10 h. per resoldre qualsevol dubte i gestionar el servei d’atenció a les famílies. Aquesta persona  garanteix la unitat de criteris entre l’equip de monitoratge i l’escola. 


A l’espai del migdia volem satisfer les necessitats bàsiques de diversió i llibertat al mig de la jornada i és per això que combinem el descans, el joc lliure i, de tant en tant, alguna activitat dirigida.  Els nens i nenes de P3 dormen o descansen desprès de dinar.

L’organització de tres torns a l’hora de dinar afavoreix  que l’espai  sigui força tranquil, ja que cada torn té al voltant de 60 criatures. Minimitzem en la mesura del possible els sorolls demanant un comportament adequat que ens faciliti menjar a gust. 

Aquests torns, a més, permeten que la canalla gaudeixi de les diferents possibilitats de joc que ofereixen cadascun dels espais: el pati gran, el pati petit amb sorral, les pistes, els audiovisuals, les taules de ping-pong, la biblioteca, la sala de joc simbòlic i el propi menjador.


Considerem el menjador un espai educatiu i, per això, donem continuïtat al projecte educatiu del centre, estem en contacte amb el monitoratge i transmetem els mateixos valors de respecte vers les persones i l’entorn material.

El curs 2016 - 2017, la Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ens va acreditar com a Escola amb Cuina Promotora de l’Alimentació Mediterrània (PROJECTE ECPAM).


L’objectiu d’aquest programa és la creació d’una marca que destaca aquelles escoles que entre les seves prioritats tinguin el foment d’hàbits i estils de vida saludables.

Els criteris per aconseguir aquesta acreditació en l’àmbit escolar són els següents:
•    Oferir menús equilibrats i revisats pels tècnics de la Regidoria de Salut o de la Generalitat de Catalunya:
          -    Cuina amb oli d’oliva
          -    Presència diària de verdura
          -    Primers plats rics en hidrats de carboni complexos
          -    Presència de peix mínim un cop per setmana
          -    Postres bàsicament a base de fruita fresca
          -    Màxim tres cops per setmana de carn
          -    Preferència de coccions al forn, planxa i vapor
          -    Presència de llegum mínim un cop per setmana
•    Adhesió al programa d’educació alimentària i nutricional de la Regidoria de Salut
•    Activitats esportives extraescolars
•    Cuines sota control sanitari