O FESTES, SORTIDES I COLÒNIES ~ ESCOLA ÍTACA, Vilanova i la Geltrú

divendres, 27 de desembre de 2013

FESTES, SORTIDES I COLÒNIES

L’àrea de coneixement del medi natural, social i cultural té com a finalitat proporcionar a l’alumnat els coneixements i les eines per ubicar-se en l’entorn on viu, per aprendre a habitar-lo, a respectar-lo i a millorar-lo. Pretenem que els nens i les nenes coneguin, entenguin i opinin sobre els aspectes del seu entorn. L’aprenentatge ha de ser contextualitzat sempre que sigui possible, doncs és la pròpia experiència viscuda la que permet a l’alumnat assolir els aprenentatges de forma més significativa. Tant les sortides com les colònies ens permeten treballar alguns dels continguts d’aquesta àrea de forma pràctica, entrant en contacte amb el tema d’estudi.

De la mateixa manera, ens plantegem el coneixement del nostre  entorn cultural a partir de la celebració d’algunes de les seves festes més populars: la castanyada, el nadal, el carnaval i la diada de Sant Jordi. 
D’altra banda celebrem diades significatives que tenen relació  amb aspectes bàsics del nostre projecte educatiu: la pau, la dona, la no-violència.

FESTES


SORTIDES